16. Nedelja med letom

PDF - Oblika

Sveta maša v župnijski cerkvi in v Semedeli – v nedeljah prva sveta maša ob 8h in 20h pri svetem Marku zunaj. Med tednom so svete maše pri Svetem Marku ob 19h, v Semedeli v četrtkih ob 8h. Še vedno je potrebno upoštevati vsa navodila NIJZ - ja.

Adoracija – v sredo in petek ob 18h v cerkvi.

Otroci nas potrebujejo – v avli cerkve sv. Marka do konca avgusta zbiramo šolske potrebščine.

Razstava podobic - V avli cerkve, si lahko ogledate razstavo podobic, ki jo je pripravil g. Danijel Brožič in kaže utrip življenja Cerkve na Slovenskem, po svetu in v župniji.

Krištofova nedelja - Tudi letos bomo ob obhajanju Krištofove nedelje, ki bo v nedeljo, 25. julija, zbirali darove za vozila misijonarjev. Pri obeh svetih mašah bo blagoslov vozil, voznikov in delili bomo Krištofove kartončke z molitvijo za srečno vožnjo in nalepke, verniki pa boste ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila. Z denarnim darom za misijonska vozila na Krištofovo nedeljo se verniki Bogu zahvaljujemo, da nas je varoval na vseh poteh v preteklem letu. Darujemo cent za vsakih deset srečno prevoženih kilometrov oziroma po svojih zmožnostih. Z darovanjem kličemo Božji blagoslov tudi na morebitno novo kupljeno osebno ali družinsko vozilo, za varstvo pred daljšo potjo, mladi pa se lahko zahvalijo za vozniški izpit in prosijo za Božje varstvo na vseh kilometrih, ki so pred njimi.