12. Nedelja med letom

PDF - Oblika

• Sveta maša v župnijski cerkvi in v Semedeli – v nedeljah prva sveta maša ob 8h pri svetem Marku; druga sveta maša bo ob 9,30h v Semedeli in tretja sveta maša bo ob 20h pri svetem Marku. Sveti maši pri svetem Marku bosta zunaj. Med tednom so svete maše pri Svetem Marku ob 19h, v Semedeli v četrtkih ob 8h. Še vedno je potrebno upoštevati vsa navodila NIJZ - ja.
• Adoracija – v sredo in petek ob 18h – v cerkvi in na spletni strani župnije.
• Svete maše v nedeljo, 27. 6. – Sveti maši pri svetem Marku sta ob 8h in ob 20h; sveta maša v Semedeli pa je ob 9,30h.
• Priprava na krst – nadaljuje v sredo, 23. 6. ob 20h pri svetem Marku.
• Devetdnevnica za domovino – potekala do četrtka, 24.6.2021.
• Blagoslov zastave in lipe – Ob 30 letnici države, bomo na predvečer praznika v četrtek 24. 6. imeli sveto mašo zunaj pred cerkvijo svetega Marka ob 19h in pri tej maši blagoslovili slovensko zastavo in lipo, ki smo jo na novo zasadili pred cerkvijo v
blagoslov domovine Slovenije.
• Češčenje Jezusovega in Marijinega srca – V petek 25. 6. bo ob 18h izpostavljeno Najsvetejše, molitev rožnega venca na Fatimski način in potem še sveta maša.
• OTROCI NAS POTREBUJEJO – dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin: Slovenska Karitas v mesecu juniju začenja z dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, ki je namenjena zbiranju materialnih in finančnih sredstev za pomoč socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. Prav vse vabimo k darovanju. Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo. Darujete lahko tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in prispevali boste 5 € za šolske potreb- ščine. Zgibanke s položnico so na voljo tudi po vseh župnijah. Tudi letos bomo organizirali akcijo Pokloni zvezek, s katero v avli cerkve sv. Marka do konca avgusta zbiramo nove črtaste zvezke in ostale šolske potrebščine (nove ali rabljene, če so dobro oh- ranjene). Hvala za vašo pomoč!