11. Nedelja med letom

PDF - oblika

• Adoracija – v sredo in petek ob 18h – v cerkvi in na spletni strani župnije.

• Priprava na krst – nadaljuje v sredo, 16. 6. ob 20h pri svetem Marku.

• Devetdnevnica za domovino – bo potekala pred dnevom državnosti, ko obhajamo 30. obletnico osamosvojitve, od 16.6. do 24.6.2021.

• Srečanje ŽPS – v torek, 15. 6. ob 20 h se srečamo s člani ŽPS.

• Sveta maša v župnijski cerkvi in v Semedeli – z nedeljo 20. 6. bodo spremembe svetih maš. Prva sveta maša bo ob 8h pri svetem Marku; druga sveta maša bo ob 9,30h v Semedeli in tretja sveta maša bo ob 20h pri svetem Marku. Sveti maši pri svetem Marku bosta zunaj. Še vedno je potrebno upoštevati vsa pravila, kot so razdalja, razkuževanje, samo zdravi verniki. Zunaj ne bo potrebno uporabljati mask, ker bo zagotovljena razdalja (stolic ne bo dovoljeno premikati), v Semedeli pa bo to še vedno potrebno, ker bo sveta maša v prostoru. Med tednom bo sveta maša v cerkvi, kjer bo potrebno upoštevati vsa dosedanja pravila. Z 11. 6. smo tudi prenehali prenašati svete maše na spletni strani župnije, saj je prav, da se v čim večjem številu vrnemo v občestvo.

• Sklep veroučnega leta – ta teden bodo otroci dobili veroučna spričevala. Skupaj s starši se bodo najprej udeležili svete maše in po maši prejeli spričevala. V ponedeljek bodo prejeli spričevala 2. In 8. Razred; v torek 3. in 4. Razred; v sredo 1. In 5. In 7. Razred, v četrtek pa 9. in
6. razred. Tisti otroci, ki niso bili pri spovedi zaradi šole v naravi, naj pridejo k sveti spovedi eno uro pred sveto mašo po kateri bodo prejeli spričevala.